Udgivet
September 7, 2023

Hvad skal du holde øje med når du er på fremvisning

Vi hos Venando ønsker at dele et par vigtige råd hvis du har en fremvisning i vente.

Hvad skal du holde øje med når du er på fremvisning?

Vi hos Venandokan ikke være med dig på fremvisningerne, men vi ønsker at klæde dig så godt påsom overhovedet muligt, når du skal ud at se på din måske kommende bolig.Ejendomsmæglere starter ofte deres fremvisninger indenfor, så der vi starterogså.

Eventuel ulovlig beboelse og forkert BBR-registrering

Det er altidgodt at være OBS på BBR-registreringen som der er fortaget på ejendommen. Deter vigtigt at alt bebyggelse er registeret hos kommunen, så du ikke ligepludselig for brevet om ulovlig bebyggelse. Det er før set, at en førstesal erindrettet som værelse, men ikke godkendt af kommunen. I værste tilfælde kan detende med at du skal fjerne det. Det er bare en sur start på boligdrømmen.

Badeværelset

Tilstandsrapportener general god at læne sig op ad, da den fortæller hvad man skal være OBS på.Der kan typisk dannes fugt eller skimmelsvamp hvis fuger er revnet eller baredårlige. På væggen kan der være klare tegn på fugt hvis der er misfarvninger (ikkekun på badeværelset). Løse eller hule klinker i vådrum kan også være etproblem, da der kan trænge vand ind i konstruktionerne. Fejl som dette skalikke skræmme dig væk da de ses ofte og det kan udbedres for få penge.

Kælderen

Ofte er manikke i tvivl om det er en fugtig kælder eller en god kælder hvor der er godeventilations muligheder. Et godt fif er at kigge på vægmalingen om den skalleraf eller om der er synlige mørke pletter. Venando anbefaler helt klart atalliere sig med en byggesagkyndig, hvis din kommende bolig har kælder.

- Når altspiller i huset og i er på vej ud for at se evt. have med ejendomsmægler, så erder også her ting, som du skal være OBS på og som ikke altid er synligt.

Taget

En af dedyrere poster på et hus, kan være udskiftning af tag. På tilstandsrapportenbliver du klog på tagets tilstand og den generelle levetid. Det skal siges atbedømmelsen er meget teoretisk og kan i nogen tilfælde ikke være så slem somden giver udtryk for. Derfor igen et godt argument for at alliere sig med enbyggesagkyndig, hvis du ønsker at gå videre med huset.

Husets placering og terræn

I Danmark harde fleste bemærket, at det regner meget og man skal derfor lige kigge rundt,for at se om huset ligger lavt på villavejen og er i risiko for vand. Spørggerne ind til om der er dræn (eller andet mod vand) om huset (specielt hus medkælder) for at undgå regnvand.

Forurenet grund

At få rensetgrunden kan være en bekostelig affære og mere end 40.000 grunde er i dagforurenet. Det kan skyldes tidligere placering af fabrikker. Hvis man er itvivl om hvorvidt man er dækket, anbefaler vi at man tager fat i evt.ejerskifteforsikring da det ikke altid er tilfældet du er dækket ind. Er detuvist om grunden er forurenet, så kan man med god fordel skrive det ind somforbehold hos advokaten at grunden skal tjekkes ved et eventuel køb.

Kloakering

Kloakering ertypisk noget, man overser i processen, men det kan hurtigt blive en kedelig sagøkonomisk. Det kan være, at kommunen har besluttet at lave ny kloakering tilregnvand i nærmeste fremtid, så kan det være på egen regning. Men også standenpå kloakken er noget du og evt. byggesagkyndig skal være OBS på. Dette hjælperevt. køberådgiver også med at oplyse dig om hvis der er tale om dette frakommunens side.

Begrænset lokalplaner kan ødelægge familieforøgelsen

Huset ogplaceringen er fundet, men der mangler et værelse? Tænker du på miljøet og skalder solceller på taget? Så er lokalplanen en vigtig aftenlæsning for dig dareglerne er forskellige fra kommune til kommune. Den fortæller blandt andethvor mange procent du kan bygge på grunden, hvor højt du må bygge og mulighederfor erhverv osv.

Vi håber at vihar været til hjælp, hvis du er ny i processen, og at denne artikel har kunnegive et fingerpeg på, hvad man som køber skal være OBS på. Rigtig god jagtefter drømmehuset.